Älä vähättele itseäsi

Ihan liian paljon kuulee vähättelyä omasta itsestä.

 • Mää oon niin hidas.
 • Mun uintivauhti ei oo mistään kotoisin.
 • Vain hullut kuten mää harrastaa tämmöistä.
 • Kaikki muut on nopeempia kuin mää.
 • Mulla on niin huono kunto.
 • Kaikki joutuu odottelemaan jos tuun mukaan kun oon niin tavattoman huono ja hidas.
 • Tarvis sitä tarvis tätä ja pitäis päästä sinne ja pitäis päästä tänne että olisin onnellinen. Vasta sitten olen onnellinen, vasta sitten kaikki on hyvin, sen jälkeen osaan iloita omista asioistani, myöhemmin myöhemmin.

Kuulostiko kamalalta? Kyllä kuulosti, mun korviin ainakin sattuu vaikken mikään positiivisuuden perikuva olekaan. Jos huomaa, että omaa huonon itsetunnon joka pistää vähättelemään omia juttujaan ja suorituksiaan niin asialle kyllä voi tehdä jotain eikä vaan marmattaa ja marmattaa. Muuttamalla ajatusmaailmaa, sitä oikeesti pystyy muuttamaan ja sitten ei enää tommosia ylläolevia sammakoita ja muita masentavia lauseita pääse suusta ainakaan niin kovin paljoo. Ei se ajatusmaailman muuttaminen välttämättä ilmaiseksi tule sekään, mutta sinnikkyys palkitaan ja omista pienistä asioista oppii iloittemaan ihan hurjasti. Tässä ja ny.

Kuva vuodelta 2014 Timo Kananoja.
Kuva vuodelta 2014 Timo Kananoja.
 • Ihanaa juosta.
 • Jaksan hyvin uida vaikka kuinka pitkään.
 • Onneksi olen löytänyt tämän harrastukseni.
 • Kehitän tässä itseäni ja parasta on kun saa liikkua.
 • Kuntokin kasvaa ja hyvin mää vedän.
 • Jos sanotaan, että voin hyvin tulla mukaan ryhmätreeniin niin todellakin voin ilman selittelyjä. Kaikki tykkää.
 • Elämä on muutenkin mukavaa ja olen onnellinen sekä kiitollinen vaikka mistä. Minulla on paljon, minä olen paljon.

Kuulostiko paremmalta? Todellakin.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

18 thoughts on “Älä vähättele itseäsi

 1. Aika tutulta kuulostaa sinänsä et just oon miettinyt samaa itsestäni ja meistä naisista (ja miehistäkin välillä).
  Just luin Deepthin blogista samaa asiaa, vaikkakin laulamisesta ehkä… ja siellä oli lisäks tämmöinen.

  OLE JUURI SE IHANA SINÄ MITÄ OIKEASTI OLET

  1. Erota toisistaan itsetunto ja minäkuva. Minäkuvasi, fyysinen kuva itsestäsi ei ole sama kuin itsetuntosi. Itsetunto rakentuu sisäisen itsesi tuntemisesta. Sisäiseen itsesi tuntemiseen pääset käsiksi hiljentymällä. Jollekin se on meditaatio, jooga tai vaikka metsässä kävely.

  2. Tule tietoiseksi siitä, millaista kieltä käytät itsestäsi. Oletko koko ajan arvostelemassa, tuomitsemassa ja epäilemässä itseäsi? Aina kun sanot tai ajattelet itsestäsi jotain sellaista, joka hajottaa sinua, korvaa nuo asiat positiivisilla ilmaisuilla itsestäsi. Ole lempeä, pitkämielinen ja totuudenmukainen itsellesi.

  3. Käytä voimalauseita vahvistaaksesi uutta sisäistä itsetuntoasi. Voimalause alkaa sanoilla ”Minä olen…”

  4. Ota täysi vastuu onnellisuudestasi, älä odota, että joku muu tekee sinut onnelliseksi. Yhdisty sen sijaan sydämesi kanssa, joka on sinun ilon ja valon lähteesi.

  5. Tee niitä asioita, jotka inspiroivat, kehittävät ja innostavat sinua. Ennen kaikkea, tee asioita, joissa koet palvelevasi korkeampaa yhteistä hyvää omien lahjojesi kautta, silloin sielusi suorastaan laulaa ilosta!

  6. Katso taaksepäin ja huomaa mitä kaikkea olet jo saavuttanut. Ole kiitollinen kaikesta – ja nyt tarkoitan IHAN kaikesta, myös ”epäonnistumisista”, koska vain niiden avulla olet juuri tänään juuri tässä. Huomaat, että sinulla on aivan valtavasti aihetta kiitokseen, mikä lisää edelleen kiitollisuuden tunnetta sydämessäsi, mikä puolestaan vetää puoleensa vielä enemmän asioita, joista olla kiitollinen.

  7. Anna itsellesi suoranaista, rehellistä kiitosta! Se ei ole merkki pöyhkeydestä, ylpeydestä tai itsesi korostamisesta. Se on merkki sisäisestä voimastasi: tiedät kuka olet ja minkä takia olet tälle pallolle tullut. Arvosta omia lahjojasi, kykyäsi ja valoasi! Sinä olet upea Rakkaus! ♥

  Ja Mariska on tehnyt aika hyvän biisin just… Itserakkausjuttuu
  Siinäpä on aika kolahtavat sanat ❤
  Tykkään itestäni
  "Viihdyn mun nahois
  Mä väsyin jumittamaan fiiliksis pahois
  En dissaa vaan kehun ja kiitän
  Kyl kelpaan jos tälleen mä riitän
  Oon kritisoinut mua jo aivan tarpeeks
  teen sovinnon ja annan itelleni anteeks
  Onni alkaa siit mihin ankaruus loppuu

  Kaikki tarvii itserakkausjuttuu"

  Ja Sä,
  Sä oot niin huippumimmi, ihana esikuva ja inspiraation lähde varmasti aivan tajuttoman monelle, esimerkiks mulle ❤

  Terveisin
  iive
  http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Hyvä teksti, toi neloskohta varsinkin on mulle tärkee asia ja haluaisin aina kaikille sitä toitottaa. =) Pitääkin kaivella toi Mariskan piisi jostain ja kuunnella.

   Hei kiitos ja sää oot kans mun inspiraatioin lähde. =)

   Tykkää

 2. Ihana postaus!! Ihan täyttä asiaa!! 🙂 jokainen tekee omalla tasollaan, kun ei tässä kilpailijoita olla!! Superhyvä mieli jäi tästä postauksesta!! Mäkin meen taas lauantaina triathlon-kisaan, ja aion ottaa rennolla asenteella ja hyvällä mielellä – oon niin ylpee itestäni että ylipäätään jaksan uida 1,5km ja siihen päälle vähän polkee ja juosta! Niin parasta 😉

  Tykkää

  1. =) Joo mistä toi vähättely oikein kumpuaa, sitä kuulee aika paljon.
   Ihan parasta, että meet kisaan, jännityksellä odotan sun raporttia sitten kisan jälkeen.

   Tykkää

 3. Juuri ennen kisoja hiipii nuo ajatukset; en ole harjoitellut tarpeeksi, musta ei oo mihinkään, jään varmasti viimeiseksi, oksennan taatusti, mun housut repee ja kaikki nauraa! ynnä muuta älytöntä 😀 siinä sitä sitten yrität rauhoitella itsesi…

  Tykkää

 4. Yhtään ei pitäis vähätellä itseään, vaan tehdä itsestään ylpeänä ja omanarvontuntoisena juuri sen verran, mitä pystyy ja mikä tuntuu hyvältä sisäisesti ja ulkoisesti. Sitä vaan helposti alkaa nolostella omaa hitauttaan tai voimattomuuttaan toisiin verrattuna, jos AINA vertaa itseään muihin ja tietää, että toiset on siinä jossakin asiassa parempia tai kovakuntoisempia. Otan esimerkiksi sen, että en lähde joihinkin porukkalenkkeihin tai -pyöräilyihin, koska oikeesti ottaa itseään päähän se, että toisten treeni menee siitä pilalle, kun on itse hitaampi. Ei se varmaan menis ainakaan kaikilla pilalle, mutta silti sitä ajattelee niin. No, useimmiten on kyllä omassa kalenterissa jo vaikka mitä, kun toiset on porukkalenkillä. 🙂 On ihanaa kuntoilla ja urheilla omalla tasollaan ja kehittää sitä omaa tasoaan. Siitä saa kiksit, kun kehittyy. Ei pysty kehittymään, jos ei tee eikä yritä. Vielä hetken ollaan toipilaana, mutta samaan aikaan voi onneksi kehittää muita osa-alueita. Parasta.

  Eilen keskustelin just mieheni ja anoppini kanssa tästä kilpailuaiheesta. Sanoin, ettei mua ainakaan yhtään haittaa eikä nolota astua kisaviivalle, jos on sellainen kisa, missä saan kisailla juuri sillä omalla tasollani välittämättä siitä, että muut on kovempia. En mä tietenkään mene mihinkään SM-kisoihin tai tv-lähetyskisoihin itseäni nolaamaan. Mieheni ei ymmärtänyt sitä, miksi menen kisaamaan yhtään mihinkään, jos mun tavoite ei ole voittaa ja mennä verenmaku suussa. Pöh, en mä elämääni sellaista kaipaa. On sitten tosi kiva yllätys, jos jossain kisassa pärjään paremmin kuin mitä ajattelin etukäteen. Tässä iässä palkintopallisijoilla ei ole enää mitään väliä, jos on koskaan ollutkaan. Aina voi silti kannustaa ja ihailla niitä muita, jotka sinne palkintopallille pääsee. Eikä se oo multa pois. Ei todellakaan.

  Tykkää

  1. Ei pitäiskään vähätellä, siinä ei oo mitään järkee enkä käsitä mistä se kumpuaa. Toi vertaaminenkin on ihan pyllystä, semmonen just ainainen vertaaminen ja voivottelu. =D Kaikilla on erilainen liikuntatausta ja niin edelleen niin hohhoijjaa. Meidän seurassa on muuten tosi hyvä henki, olit sitten suomenmestari tai kuntoilija niin yhteen puhalletaan, se on jotain uskomatonta. Mutta totta on oot varmaan huomannut. =)

   En määkään lähde porukkalenkeille jos se on nopeemmille suunnattu. Mutta jos luvataan vaikka pyörällä 25 km h vauhtia niin sitten oon mennyt. Ja vauhti on pitänyt ja hyvin oon pärjännyt. Ja jos vauhti yltyisi liian kovaksi kuten se monesti tuppaa tekemään kun tyypeiltä lähtee vähän käsistä niin sitten vaan jättäytyisin omalle lenkuralleni ja muut menkööt omia vauhtejaan.

   Just hianoo kun pääsee kisaamaan vaikkei sillain oikeesti kisaakaan. Ei sitä kaikki varmaan tajuu, multakin just tänään tivattiin kuinka nopee oon kisoissa ja miks ihmeessä en tavoittele voittoa. =D Vaikee sitä on selittää jollekin kilpailuhenkiselle, tyydyin vaan toteamaan, että mun pointti liikkumisissa ei oo se voitto.

   Tykkää

 5. No juurikin näin! Itse en muuten ole tyypillinen itseni vähättelijä, mutta juuri tuo hitaus on ollu se mun ”paheeni”. Nyt oon sen tiedostanut ja pyrin sitä aktiivisesti lopettamaan. Ei muuta ku leuka pystyyn kaikki ja hyvällä fiiliksellä eteenpäin kohti uusia onnistumisia! 🙂

  Tykkää

  1. No hides on hides ja moni on itteä nopeampi, paljonkin nopeampi. Niitten kans ei parane ängetä samalle lenkille elleivät pyydä mukaan ja sano, että vauhti tulee olemaan hitallekin sopiva. Joskus näinkin on, harvoin kyllä. Liikunta on parasta! =)

   Tykkää

 6. Vihdoin pääsin kirjautumaan. Ihme venkoilua ollut parina päivänä kun olen koittanut lokkautua millä tahansa aparaatilla.

  Mut juu. Hyvä teksti. En ole jaksanut kommentoida oikein mihinkään pitkään aikaan, vaikka kaikki olen selannut läpi. Ei kai haittaa. Nyt oli pakko 😀 Hyvä sinä. Hyvin tuntuu sujuvan treenitkin.

  Tykkää

  1. Hö. Hei ei haittaa kommentoimattomuus ei ollenkaan. En määkään jaksa nykyään kovasti kommentoida. Joskus mietin, että pitäisi ottaa omasta blogista kommentointimahdollisuus pois ettei kenellekään ainakaan tuu mitään velvollisuudentunnetta että pitäis kommentoida. Mutta en oo sitten ottanut kun on ne kuitenkin kivoja ne kommentit. Kai kukin tietää että kommentoi silloin jos siltä tuntuu. Joo hyvin menee treenit ja muukin oleminen. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s