Uusi satula pyörään?

Moi mää oon Mortti.
Moi mää oon Mortti.
Mut on juuri pesty ja mulla on hepuli.
Mut on juuri pesty ja mulla on hepuli.

Mää oon vaihtamassa pyörääni satulaa. Ajoasento on semmonen, että moni satula voi olla huono ja painaa ikävästi johonkin kohtaan. Mulla on kyllä ollut suht ok Specialized Tri Tip expert 40 -satula jolla oon pärjännyt tähän asti, mutta halusin kokeilla erilaista satulaa sillä tommonen värkin kohdalta avoinna oleva voi olla mukavampi ja sainkin ystävälliseltä seurakaverilta kaksi erilaista satulaa kokeiluun. Nyt myyn tämän Specialized-satulan jos joku haluaa ostaa. 50 €.

Toinen satula mitä ekana kokeilin on Adamo Prologue. Lähdin sillä tänään ajelemaan Tampereen Pyörä-Unionin kymppitempoa (10,5 km) joka on joka tiistai täällä meidän lähellä. Pirkkala-Säijä välillä.

Adamo Prologue.
Adamo Prologue.

Heti ensi-istumalta satula tuntui tosi hyvältä. Vähän sitä piti säätää alemmaksi ja vielä tarttee säätää taaemmaksi jotta se olisi parhaassa mahdollisessa kohdassa. Tripyöräähän suositellaan ajettavaksi istuen mahdollisimman kärjessä satulaa.

Oma lempipyörä.
Oma lempipyörä. Koiralle on tullut tosi käkkärä karva addisonintautilääkityksen myötä.

Olen tyytyväinen ainakin tähän Adamo Prologue -satulaan, mutta vielä on toinen koklaamatta. Sitä kokeilen huomenna jos ei sara tai sitten viimeistään torstaina vaikka satais. =D

Marjapuskassa.
Marjapuskassa.

Toinen satula on Bontrager Hilo RXL. Siittä mulla ei oo vielä mitään sanomista, katotaan sitten kun pääsen kokeilemaan.

Ai niin, päivän kymppitempo (10,5 km) meni tämän kevään ennätysaikaan 18 min 52 sek.

Toinen satula.
Toinen satula.

Uusia kirjoja!

Kolme kirjaa lukutarpeeseen.
Kolme kirjaa lukutarpeeseen.

Tilasin ittelleni muutamat kirjat ajatellen jo syksyn liikunta-alan opiskeluja jotka siis joka tapauksessa toteutuu tavalla tai toisella.

Aloitin lukemaan kaikista kiinnostavinta kirjaa Liikuntaravitsemus ja voi että mikä tietokirja. 400 sivua tietoa.

”Kirja huomioi kaikki päivänpolttavat ravitsemuskysymykset paastodieeteistä makeutusaineiden turvallisuuteen, kookosrasvasta gluteenittomiin ruokavalioihin ja paastoharjoittelusta ketogeenisiin dieetteihin. Kirja kattaa niin ei-urheilevan väestön kuin kuntoilijoiden ja kilpaurheilijoiden näkökulmat.

Kirjan suurimpiin ansioihin kuuluu tiedon luotettavuus. Kaikki väitteet perustellaan huolellisesti tieteellisten tutkimusten pohjalta. Myös kaikki vakiintuneet käsitykset ja yleisluontoiset ”totuudet” kuten säännöllisen ateriarytmin ja riittävän veden juomisen merkitys saavat kirjassa osakseen ansaitsemansa tieteelliset perustelut. Kirjaa kirjoitettaessa on huomioitu aivan viimeisin tutkimustieto. Ja mikä tärkeintä, tutkimukset on huomioitu tasapuolisesti ilman asenteellisuutta tai kirjoittajien omia agendoja ja pyrkimättä pönkittämään jotain tiettyä ravitsemusideologiaa tai kaupallista intressiä. Ravitsemustutkimus on viime vuosina tuottanut huimasti uutta tietoa, joka myös monin paikoin on osoittanut aikaisemman tiedon puutteelliseksi tai jopa virheelliseksi. Uudessa Liikuntaravitsemus -kirjassa murretaankin myyttejä urakalla.

Kirjan vahvasta tieteellisestä pohjasta huolimatta teksti on helppolukuista ja asiat esitetään käytännönläheisellä tavalla. Kirjoittajien pyrkimyksenä on ollut, että lukija saisi kirjasta enemmän vastauksia kuin lukukokemuksen synnyttämiä uusia kysymyksiä. 

Uusi Liikuntaravitsemus -kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka kaipaa viimeisintä, luotettavinta ja ennen kaikkea puolueetonta tietoa siitä, miten ruuan avulla voidaan edistää terveyttä ja hyvinvointia, parantaa harjoittelun laatua ja saada harjoittelu tuottamaan mahdollisimman hyviä tuloksia. Kirja soveltuu niin omaksi huvikseen ja hyödykseen liikkuville kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoille sekä valmentajille, personal trainereille ja muille fyysisesti aktiivisten ihmisten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Näitä ravitsemusneuvontaa antavia toimijoita silmällä pitäen kirja sisältää tietoa, joka käsittelee ravitsemusvalmennuksen toteuttamista käytännössä. Tieteellisen lähtökohdan ja kattavien kirjallisuusviitteiden ansiosta kirja soveltuu myös erinomaisesti oppikirjaksi liikunta- ja terveysalan opiskelijoille. ”

Tätä ravitsemuskirjaa oon jo alottanut.
Tätä ravitsemuskirjaa oon jo alottanut.

Tämmöstä mulle tänne tänään. Satulaa ja kirjaa. Ja hepuloivaa koiraa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

8 thoughts on “Uusi satula pyörään?

 1. Oi että! Ittellä on kans satula ongelma kun normi satula painaa. Tuskaillu että mitä hittoo mä teen, joudunko heittään maantiepyöräharrastuksen sikseen, mutta onhan niitä tosiaan erinlaisiakin satuloita. =D Kiitos! Pitääpä metsästää jostain että pääsis testaan. 🙂

  Tykkää

  1. Joo kannattaa kokeilla tommosta satulaa. Monella on sellainen, parasta olis jos saisit lainaksi niin ei tartte ostaa tietämättä onko se ok.

   Tykkää

 2. Jep, 76 km maantiekiitämistä toissapäivänä (ei yhteen menoon, vaan työmatkan meno-paluu) takana ja todellakin tuli mieleen noi ”kaksihaaraiset” satulat, että olisko ne vähän mukavampia ja ystävällisempiä alakerralle. Onneksi on uudet hyvät pyöräilyhousut.

  Tykkää

 3. Niin juu ja mielenkiintoinen kirja tuo ravitsemusopus! Mulla on palava mielenkiinto kaikkeen tommoseen ollu jo monta vuotta, kuten myös kaikkiin muihinkin liikuntaopuksiin. Tuon ravitsemuskirjan voisi vaikka hankkiakin, siitäkin huolimatta, että KAIKEN löytää nykyään netistä. Ihan kertauksen vuoksi voisin myös opiskella uudestaan taas anatomiaa, lihakset, luut, hermot ynnä muut. Ettei noi omat taidot ihan kokonaan ruostu. 🙂 Mulla on siis hermoratahierojan ja liikuttajan tutkinnot.

  Tykkää

  1. Tosi mielenkiintoinen kirja. Joo netistä löytää kaiken mutta mun on jotenkin mukavampi lukea kirjoja kuin ruudulta. Ainakin joskus. Ai jaa sulla on semmoset, aika hianoo. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s